середу, 16 січня 2019 р.

Подорож рідним краєм для представників різних поколінь

   Днями, учасники проекту, який Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» здійснює за підтримки Німецького фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє», отримали можливість доторкнутися до найдавнішої історії рідного краю. Чималою групою, в складі якої були представники різних поколінь -  учнів Лубенської загальноосвітньої школи І – ІІІ ст. ім. В. Роїк та осіб поважного віку вирушили в автобусну екскурсію. Її метою ознайомлення з історичними подіями та пам’ятками, що існували на наших землях від давна. Екскурсію підготувала та провела  провідний методист районної бібліотеки імені Володимира Малика Тетяна Сафронова. 

     Усі разом, включаючи Кошель Раїсу Олександрівну, відвідали місце, де встановлено пам’ятник О. Пушкіну, що височіє над мальовничим краєвидом тисячолітнього міста. Учасники  милувалися краєвидами дивовижної краси і слухали розповідь гіда про стародавні часи та матеріальні знахідки, що свідчать про них. Продовжили знайомитись з історією рідного краю учасники в Лубенському краєзнавчому музеї. 
    Тут учасники подорожі познайомилися зі знайденими артефактами, яким не одна тисяча років. Вони також мали нагоду сфотографуватися біля постаті Анни Керн, про яскраву історію життя якої щойно почули від наукових співробітників музею. Екскурсанти завітали і в історичну сатину Лубен. Особливою була розповідь про події Другої Світової війни та приміщення колишнього єпархіального училища, проект будівлі якого був створений О.М.Бекетовим, а у роки війни тут був розташований пересильний табір для військовополонених. 
     На завершення подорожі учасники відвідали Лубенську районну бібліотеку імені Володимира Малика, спілкувалися та чаювали. А психолог проекту Юлія Пода провела для учасників майстер – клас з декупажу. Завдяки такому інтенсивному спілкуванню з молоддю та історією рідного краю учасникам подорожі вдалося хоча б ненадовго відволіктись від непростих повсякденних проблем, збагативши свою уяву незабутніми образами і враженнями
    Екскурсія відбувалась в рамках проекту “Посилення всебічної підтримки жертв націонал-соціалізму, що мешкають у віддалених селах Лубенського та Гребінківського районів Полтавської області” за підтримки Німецького федерального фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє.» в рамках програми «Місце зустрічі: Діалог.» 










Немає коментарів:

Дописати коментар