вівторок, 10 березня 2020 р.

Насичений переддень жіночого свята


           Коли настає весна і на вулицях з’являються перші весняні квіти, в кожну домівку, в  селі і в місті, приходить свято – Міжнародний день прав жінки і миру.
     Цьогорічний  напрочуд погожий переддень жіночого свята для бібліотечної спільноти Лубенщини видався насиченим, змістовним та емоційно піднесеним. Було усе:  нова книга і автор, звучала поезія та щирі привітання,  був дотепний гумор та лилася задушевна пісня.
       На зустріч до берегинь книги з презентацією свого нового роману «Чаша часу» завітав письменник, поет, журналіст, член Національної спілки письменників України Олександр Міщенко. Автор майстерно та делікатно увів присутніх у світ своєї нової книги. Привідкрив завісу задуму та тематику твору, ознайомив з сюжетною канвою, представив його героїв, особливий наголос зробив на розкритті образу «чаші часу». 

      Роман «Чаша часу» має свою тональність, свою енергетику, у ньому є все, що на щастя чи на жаль, є в житті: кохання і зрада, пристосуванство і щирість, гріховність та переродження душі. А ще у ньому пульсує національний дух, автор переконливо доводить, що є константи – Україна, рідна земля, які не кидаються на торги.
        Щирою і теплою була розповідь про головного героя твору Максима, просту, але по-філософськи мудру людину, котрий живе у селі, але думки та його міркування  про сенс людського буття, виходять далеко за межі його Млинівки.
       Присутні відчули величезну енергію слова, думки, яку вклав у свій твір Олександр Міщенко, сказав те, що важливо, на часі. Глибиною та височінню людського розуму, вразив уривок з роману,  котрий зачитав автор.
      Сучасний письменник Мирослав Дочинець зазначав: «Книжка має давати знання, світло і задоволення». Роман «Чаша часу» Олександра Міщенка є тією духовною силою, яка вчить берегти наші цінності, переконує, спонукає переглянути своє життєве кредо та дає розуміння, куди і як рухатися. Не один примірник видання придбали бібліотекарі, аби незабаром порадувати своїх краян справді цікавою, мудрою книгою.
     Далі передсвяткова круговерть подарувала жіночому колективу щемні хвилини вітань та радісного відпочинку. Щирі поздоровлення із святом прозвучали від Олександра Міщенка, голови ГО СЖТ «За майбутнє дітей України» Раїси Кошель, голови профспілкового комітету бібліотечних працівників району Наталії Мусієнко. Чудовими поетичними рядками привітала присутніх директор ЦБС Валентина Сьомак, а бібліотекар відділу обслуговування центральної книгозбірні Лариса Гончарук подарувала колегам легку, як весняне повітря, пісню. Жменьку веселого настрою додали бібліотекарі Любов Таркані (Тарандинцівська СБФ) та Галина Мощіль (Карпилівська СБФ), які неперевершено відтворили уривок з казки Леоніда Філатова «Про Федота - стрельца, удалого молодца»
      Заключним акордом стало відвідування  урочистостей, які проходили в районному Будинку культури. Ліричні пісні, чаруюча музика і натхненні поетичні посвячення додали ще більшої яскравості емоціям. 
     Наповнені настроєм, враженнями, з усмішкою на вустах милі бібліотекарки району поверталися додому. Цей день ще раз довів, що щирі почуття та крихітка уваги, тепле слово і посмішка - оце і є ті неповторні миті щастя.























Немає коментарів:

Дописати коментар