четвер, 19 березня 2020 р.

Душа належить людству і епохам

      Безумовний класик, чиї твори давно увійшли до навчальних програм, стали піснями, символами, мемами й оточили нас з усіх боків.

Безкомпромісна, принципова, вперта, вимоглива, горда. Часом різка, гостра, як бритва, з блискавичною реакцією і неабияким почуттям гумору.
Усе це – про Ліну Костенко, яка сьогодні, 19 березня, святкує свій 90-й день народження!
Дорогі наші користувачі, ми пропонуємо Вам прочитати книги Ліни Костенко, і підготували для Вас підбірку з посиланнями для їх прочитання в мережі Інтернет!
   


1. Костенко Ліна. Берестечко. Іст. роман. – Львів: Каменяр, 2007. – 170 с.
Це книга про одну з найбільших трагедій української історії – битву під Берестечком. Написана ще в 1966-67 роках, вона згодом не раз дописувалась на всіх етапах наступних українських трагедій – і після поразки 60-х років, і в безвиході 70-х, і в оманливих пастках 80-х…
https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=13779

2. Костенко Ліна. Записки українського самашедшого. – К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2011. – 416 с. 
Роман написано від імені 35-річного комп`ютерного програміста, який на тлі особистої драми прискіпливо, глибоко й болісно сканує усі вивихи нашого глобалізованого часу. У світі надмірної (дез)інформації і тотального відчуження він – заручник світових абсурді – прагне подолати комунікативну прірву між чоловіком і жінкою, між родиною і професією, між Україною і світом.
https://read-online.in.ua/read/zapiski_ukrajinskoho_samashedshoho/1


3. Костенко Ліна. Річка Геракліта. – К.: Либідь, 2016. – 288 с.
Літературно-філософські роздуми видатної української поетеси виливаються у багатоголосну симфонічну поему, де тріумфує неприборкана стихія людських почуттів.
https://coollib.net/b/310886-lina-kostenko-richka-geraklita/readp

4. Костенко Ліна. Маруся Чурай. – К.: Веселка, 1990. – 159 с.
З піснями Марусі Чурай рушали в походи козацькі полки гетьмана Богдана Хмельницького. Їх співав і співає український народ.
Велике кохання і жорстока зрада, трагічна смерть милого і суд громади, драматичне, з філософським осмисленням життя легендарної Марусі Чурай постає з однойменного роману у віршах знаменитої поетеси, письменниці Ліни Костенко.
https://www.ukrlib.com.ua/books/printit.php?tid=1042


Немає коментарів:

Дописати коментар