четвер, 8 жовтня 2020 р.

 «В боях за Україну»

      Днями в центральній районній бібліотеці імені Володимира Малика відбулася історична  година  «А бої колишні, і тривоги, вічно хвилюватимуть наші серця» була присвячена Дню  визволення України від нацистських загарбників котрий відзначають в жовтні. Захід був організований  для учнів 4 групи Лубенського професійного ліцею,  класний керівник Кваша Вікторія Петрівна. 

      Провідний бібліотекар відділу обслуговування центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика  Ніна  Бородавка розповіла про воєнні дії що проходили на території України  в 1942-1944 роках. Ведуча детально зупинилась на основних наступальних операціях радянських військ, також  згадала про прорахунки головнокомандування котрі коштували життя мільйонам людей. В своїй розповіді бібліотекар звернула увагу на те, що саме на території нашої Батьківщини відбулися ключові битви за визволення Європи та Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у  Другій світовій війні. 

     Найбільш цікавою для молоді стала краєзнавча частина заходу, де йшла мова про визволення нашого міста від нацистських загарбників. Розповідь ведучої доповнила завідуюча бібліотеки Лубенського професійного ліцею Світлана Легуша. Увазі учнів  були представлені фото пам’ятних знаків нашого міста, пов’язаних з  війною. 

     Завершився захід розповіддю про внесок українських бійців розгром ворога. Також бібліотекарем відділу ВІС та АБП Віталіною Курильчук була продемонстрована відео презентація  «Лубенці - герої Другої світової війни».

    На згадку про зустріч учні ліцею зробили колективне фото.






Немає коментарів:

Дописати коментар