понеділок, 26 жовтня 2020 р.

Перлина Балкан

Мандурємо далі. Сьогодні запрошуємо до Чорногорії:  країни фестивалів, смачних вин, природних пам’яток та ввічливих людей. Межує вона із Хорватією, а також Боснією та Герцеговиною на півночі, Албанією на півдні, Сербією на сході.

У країні дуже гарна  природа, яка заворожує своїми пейзажами. Перлина Адріатичного узбережжя – Чорногорія, поселилася в найкрасивішій частині Балкан. В ній довгі вузькі  пляжі з гальки чергуються з піщаними, а скелясті прозорі морські бухти, що захищені від сильних вітрів і високих хвиль, врізаються в зарослі густим лісом та вражаючі своєю величчю гірські масиви. Зелені хвойні дерева, тисячолітні стовбури оливи, акації, кипариси, пальми і все квітуче буйство середземноморської рослинності, спускаючись з крутих вершин назустріч морському прибою, додають скелястим гігантам смарагдово-чорний відтінок. Серед цієї природної краси, рідкісними острівцями в коктейлі духмяної флори розсипані невеликі містечка, курортні селища і вілли. Тут кожен знайде чим зайнятися — полежати на пляжі, піднятися на гору, відвідати печери, прогулятися бухтами та подивитися на незвичайні рослини.

     Чорногорія  багата і своєю історією та культурою. Незважаючи на невеликі розміри, вона надзвичайно різноманітна: північ приморської частини перебуває під впливом італійської та хорватської культури, центр  - православної Сербії, на півдні відчутний колорит мусульманської Албанії. Вся ця різноманітність об'єднується до купи завдяки гостинності та терпимості чорногорського народу.

Найпопулярніші туристичні об’єкти: архітектура міста Будва, Скадарське озеро, Монастир Острог, Острів Святого Георгія, Каньйон Тари, місто Котор та Которська затока, острів Святий Стефан, затока міста Герцег-Нові.

        Важко знайти людину, яка не зуміє отримати в Чорногорії саме те, що їй найбільше до душі. Практично кожен, хто одного разу побував тут, повертається до країни знов і знов.





 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар