середу, 18 серпня 2021 р.

 "Україна свята і єдина"

Вишита колоссям і калиною

Вигойдана співом солов'я,

Зветься величаво - Україною,

Земле зачарована моя.

Нині свято нашого народу,

Свято України її роду!

Ще пройти нам слід багато.

Свято майбуття, надії свято.

    День Незалежності України - це велике державне та загальнонародне свято, це можливість відкрито вголос говорити і собі, і світові, що ти - українець, що в тебе є держава, і що ти можеш гордитися своєю країною, своїм народом. 

   У глибину століть сягає історія нашого народу. Україна має багате і славне минуле. Вона виплекала Запорізьку Січ, відчинила двері Києво-Могилянської академії, виколисала велетнів сили і духу - Григорія Сковороду, Івана Сірка, Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесю Українку, Ліну Костенко, Михайла Грушевського, і багато-багато мужніх синів і дочок, що дбали про свою державу. І сьогодні цей список можна доповнити іменами сучасників, котрі примножують славу України, захищають її землю від агресора.

   До 30 річниці Незалежності у Вовчицькій сільській бібліотеці представлена виставка літератури "Україна свята і єдина". Переглянувши її відвідувачі можуть більше дізнатися про історію України, її нелегкий шлях до Незалежності, її героїв. Проникнутися ще більшою повагою до своїх традицій, відчути, що люблять свій край, свою землю, тільки тому, що вона їхня, а ще навчатися вірити у свої сили аби зробити життя кращим.



Немає коментарів:

Дописати коментар