четвер, 16 вересня 2021 р.

Наша юна землячка серед найкращих читачів Полтавщини

    15 вересня 2021 року за  підтримки Департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації у Полтавській обласній бібліотеці для дітей ім. П. Мирного відбувся фінальний етап конкурсу «Найкращий читач Полтавщини – 2021». За роки свого існування конкурс набув неабиякої популярності серед юних книголюбів, і уже багато років поспіль представники з Лубенщини є достойними його учасниками.

    За почесне звання «Найкращий читач Полтавщини» змагалися переможці першого (місцевого) етапу, найактивніші та найзавзятіші читачі зі шкільних та публічних бібліотек сільських, селищних, міських рад територіальних громад. Нелегкою була боротьба за це звання. Юні читачі вступили у справжнісінький інтелектуальний бій, де потрібно було проявити знання не лише з літератури, а продемонструвати загальну ерудованість та кмітливість. До четвертого рівня дійшли найосвіченіші та найзавзятіші, серед них і наша конкурсантка Ксенія Царук (опорний заклад Калайдинцівська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Ф. Д. Рубцова). За підсумками обласного етапу конкурсу Ксенія, у категорії учні 6-х класів, посіла почесне 2 призове місце. Хвилювання, дні підготовки, час напруженої боротьби – позаду, а залишилися неповторні враження, щирі емоції та цікаві знайомства з однолітками, адже окрім літературних змагань, діти також порозважалися з Лолою – героїнею серії книг Ізабель Абеді; взяли участь у майстер-класі з виготовлення паперової вишиванки; на мультимедійній дошці зіграли в цікаву гру «Лев»; виконали руханку «Зніми напругу», відеоролик, якої відразу розмістили у популярному сервісі Тік Ток.

   І, звичайно, не обійшлося без призів. Володарі почесного титулу «Найкращий читач Полтавщини – 2021» отримали дипломи та подарунки від Департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації, а Ксенія отримала ще й бонус від Публічної бібліотеки імені В. Малика: невеличку екскурсію обласним центром та відвідини «Макдональсу». 

    Вітаємо нашу юну переможницю та щиро дякуємо родині, вчителям, бібліотекарям, які виховують у дітей повагу до книги, стимулюють інтерес до читання.

    Слова вдячності Управлінню культури і мистецтв (начальник Литовченко Ю.М.) за наданий транспорт.











Немає коментарів:

Дописати коментар