середу, 29 вересня 2021 р.

 Лубенські бібліотекарі в SMART просторі Козельщини

      Керівництво Публічної бібліотеки ім. В. Малика має амбітну мету, щоб кожна бібліотека-філія стала багатофункціональним, відкритим простором з комплексним поєднанням якісного літературного фонду, простором для навчання упродовж життя, місце для подій та зустрічей, натхнення і спілкування, де кожен мешканець громади буде мати доступ до мережі Інтернет та цифрових знань. Час від часу ми чуємо про відкриття кардинально переформатованих бібліотечних закладів у ковокінг-простори, медіа-центри, бібліохаби. Є такий позитивний приклад і у нашій області – це культурно-освітній центр Smart Простір у смт Козельщина, де завдяки благодійній організації Smart Fondation та земляку Миколі Сушку здійснено кардинальне оновлення інтер’єру. 

     Працівники бібліотечних закладів Лубенщини у переддень Всеукраїнського дня бібліотек здійснили професійну поїздку до оновленої  сучасної книгозбірні. SMART простір бібліотеки вражає відвідувачів своєю креативністю та інноваційністю. В таку бібліотеку хочеться приходити і повертатися знову і знову. А працювати в такій бібліотеці - просто МРІЯ!

  Приміщення оснащене сучасною системою кліматизації, пожежною сигналізацією, відеоспостереженням та Wi-Fi покриттям. У бібліотеці є принт-центр для роботи з електронними носіями інформації, оргтехнікою та можливістю поєднати процес читання або гри із підготовкою до уроків. 

     Зручна навігаційна розмітка, яскраві стрічки на підлозі вказують напрямки руху до різних кімнат-локацій: читальної зали, комп’ютерного класу, дитячої зони, принт центру. Ми були не лише вражені від побаченого, але, звісно, як спеціалісти, не залишили осторонь питання традиційної бібліотечної роботи, інноваціями в якій щедро ділилися наші колеги.  

     Усім відомо, що наш Лубенський край багатий на талановитих творчих особистостей, тож директор Публічної бібліотеки ім. В. Малика Валентина Сьомак ініціювала зустріч з авторкою сучасних романів, Членом Національної спілки письменників України, лауреаткою престижного міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» Раїсою Плотниковою. Письменниця майстерно провела інтерактивний діалог, зацікавила присутніх своїм баченням створення літературних образів та сюжетної лінії. Зустріч була теплою, жвавою та невимушеною, а Раїса Василівна знайшла нових шанувальників своєї творчості.

    Виїзд працівників  бібліотек  до Козельщини видався щедрим не тільки на нові враження, а й воістину незвичайним днем на незабутні емоції. Ми відвідали пам'ятку архітектури національного значення – Козельщинський жіночий монастир Різдва Богородиці, де кожен мав можливість напитися досхочу з духовної криниці та дізнатися багато цікавого з історії монастиря.

     Дякуємо всім, хто сприяв у здійсненні нашої поїздки, а саме: Лубенській міській раді (міський голова Олександр Грицаєнко), Управлінню культури і мистецтв (начальник Юрій Литовченко), перевізнику Валерію Гайдаю.

#Всеукраїнський_день_бібліотек













Немає коментарів:

Дописати коментар