середу, 13 жовтня 2021 р.

 Козацькі забави для нащадків козацького роду

    День Українського козацтва – свято, що відзначається 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас із Днем захисника України.

    Напередодні свят, 12 жовтня, фахівці Публічної бібліотеки імені Володимира Малика завітали до учнів 1-5 класів Лубенської загальноосвітньої спеціальної школи-інтернат. 

  Бібліотекарі підготували для малечі спортивно-розважальне шоу – Козацькі забави. Від провідного бібліотекаря Ніни Бородавки діти дізналися: хто такі запорожці та  як ставали ними,  про героїчні звитяги козаків, їх походи, побут та звичаї. У програмі заходу були ігри, розваги, конкурси, спортивні естафети. Перед початком змагань діти поділилися на три команди: «Орлята», «Соколята» та «Козачата». А потім на шкільному майданчику розпочалися змагання між командами, які стали справжнім випробовуванням не тільки фізичної сили та кмітливості, а й сприяли прояву найкращих людських якостей: взаємовиручки, підтримки та поваги один до одного. Юні козачата мали можливість взяти участь у конкурсах «Потяг дружби», «Зводимо курінь», «Забави кашоварів», «Медичний», «Засвітимо вежу», «У пошуках козацьких скарбів». 

    Захід пройшов в дусі патріотизму та почуття гідності за наших видатних предків. Наприкінці святкової зустрічі за доброю традицією бібліотекарі  пригостили маленьких козачат солодощами.



















Немає коментарів:

Дописати коментар