понеділок, 13 грудня 2021 р.

 Допомагати зовсім просто

      6 грудня у читальній залі Лубенського фінансово -  економічного фахового коледжу  ПДАА, відбувся захід присвячений Міжнародному  дню волонтера . Його підготували та провели працівники бібліотеки закладу та фахівці Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика.

     Студенти  коледжу дізнались хто такий волонтер, чим він займається. Ведучі заходу наголосили, що доброчиннісь – це не робота, а покликання,  це спосіб життя і  мислення. Небайдужість до чужої біди, причетність і співпереживання –  те, що веде волонтерів вперед. Студенти переглянули декілька цікавих відеороликів. Бібліотекарі    розповіли історію виникнення волонтерського руху та його розвиток  в Україні.


     На захід були запрошені  голова Полтавського обласної молодіжної громадської  організації « Твій Світ» Олександр Чепур та волонтерський  загін  "Милосердя"  Лубенського медичного фахового коледжу на чолі з   заступником директора з виховної роботи Наталією Вдовенко. 

     Як стати волонтером,  чим доброчинна діяльність буде корисна саме для молоді - про це студенти коледжу  дізнались від Олександра Чепура. Він також розповів про  проєкти,  котрі реалізує ПОМГО «Твій  Світ» та участь в них волонтерів.

    Презентували свою доброчинну діяльність і студенти  Лубенського медичного фахового коледжу. Наталія Володимирівна Вдовенко наголосила, що волонтерській загін «Милосердя» існує в навчальному закладі вже близько 20 років, він  є активним учасником життя Лубен та неодноразово отримував премію міського голови.

    На завершення заходу його організатори закликали  молодь долучатися  до діяльності громадських і благодійних організацій,  підтримувати їхні проєкти, ставати  учасниками волонтерського руху. 









Немає коментарів:

Дописати коментар