вівторок, 17 жовтня 2023 р.

«Душа української пісні»

      13 жовтня в читальному залі нашої бібліотеки зібралися члени клубу «У дружньому колі». Темою зустрічі стало ознайомлення присутніх з вокальною творчістю легендарної співачки і народної артистки України – Ніни Матвієнко. Переглянувши відео-фільм «Український соловейко» присутні дізналися про життєвий і творчий шлях талановитої співачки. Учасники клубу прослухали цикл пісень Ніни Матвієнко, які підкорили своїм звучанням увесь світ. А також дізналися, що репертуар артистки становив понад 250 творів – це народні пісні, молитви, колискові, щедрівки, веснянки, танцювальні та гумористичні номери. Під час прослуховування пісень, члени клубу заспівали найкращі пісні, серед них «Квітка душа», «Дикі гуси» і т.д.
     Голосом співачки раділа і плакала всі Україна, а «візитівкою» Ніни Матвієнко стала пісня «Сіла птаха», яка вважається символом української пісні і яка після 2022 року ще сильніше відгукнулася в серцях українців.
     Зустріч закінчилася відео-переглядом пісні «Сік землі», яку донька Антоніна Матвієнко присвятила своїй мамі на 76-й рік її народження.





Немає коментарів:

Дописати коментар