понеділок, 2 жовтня 2023 р.

Цикл заходів з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек

Премудросте земна, бібліотеко!
Віват  тобі, хранителько свята!
До тебе йдуть із близька, і здалека,
Щоб почерпнути від тебе лише добра.
     Щороку 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек.
  Традиційно до цього свята бібліотекарі відділу обслуговування Публічної бібліотеки імені Володимира Малика підготували і провели цикл заходів.
   З 25 по 30 вересня в бібліотеці відбулася позитив-акція «Я люблю свою бібліотеку». Дорослі, юні та маленькі користувачі бібліотеки мали змогу «зізнатися» їй в любові, написати на «сердечках» щирі слова вітання та побажати українській книгозбірні перемоги, миру, книжок та всіляких благ. 
    29 вересня для учнів 3-В класу Академічного ліцею імені братів Шеметів була проведена  гра-подорож  «Казкова країна мудрої книги». Метою цього заходу було ознайомлення дітей з бібліотекою та її послугами, виховання бережливого ставлення до книг, а головне, щоб у підростаючого покоління розвивалось бажання читати, бути духовно багатими людьми. 
    Ведуча заходу, бібліотекар Сніжана Кириченко ознайомила діток з Правилами користування бібліотекою, зазначила, що книги останнім часом потерпають від «бруднуль». Тож, коли посеред книгозбірні з’явилася Бруднуля, дітки навчили її охайності у поводженні з книгою. А далі хлопчики й дівчатка взяли активну участь у бібліотечному квесті. Виконуючи різноманітні завдання та збираючи «плями», залишені Бруднулею, учні відкрили чимало цікавого в казковій країні книг - бібліотеці. Наприкінці гри  команди «Читайликів» і «Розумашок» як винагороду знайшли приховану Гномом скриньку зі «скарбом» - цукерками.  
    А 30 вересня, під час заняття дитячого клубу «Веселі долоньки» дітки мали змогу власноруч виготовити з паперу та оздобити  «Чарівний кубик» та Книжечку-скриньку. 
     Свято бібліотек  завжди асоціюється з золотою осінню.  У читальній залі наші читачі мають змогу не тільки погортати сторінки яскравих цікавих книжок з виставки-інсталяції «Книги для осіннього відпочинку», а й зробити справжню  фотосесію.
   Якщо хочеш мати власне креативне портфоліо  з книгами – приходь до нас у бібліотеку, як це зробили постійні читачі та справжні друзі бібліотеки.



















Немає коментарів:

Дописати коментар