понеділок, 5 травня 2014 р.


«Нам 41-й не забути, нам 45-й славити!»


       Незабаром велике свято 9 травня – день осяяний усмішками, квітами та слізьми. Важко дісталася перемога. Шлях до неї був нелегким. 1418 днів і ночей вирувала пожежа війни.
     У кривавих боях, у походах, по всіх дорогах ратної слави бійців супроводжувала пісня. Пісня на фронті полонила людські серця, підносила настрій, розраджувала в горі, тамувала душевний біль, множила сили у боротьбі.
      На фронт виїздили бригади артистів, які виступали перед бійцями з піснями, віршами. Співаки Іван Козловський, Марк Бернес, Клавдія Шульженко, Леонід Утьосов і багато інших співали пісні які були написані саме в ті роки. «Темная ночь», «Землянка», «Катюша», «Пісня про Дніпро», «В лесу прифронтовом» ці твори стали народними, заслужили в боях право на існування. Пройшли роки, а їх пам’ятають, люблять, співають і досі.

     Кожний відвідувач абонементу ЦРБ ім. Малика у переддень свята має змогу ще раз почути ці безсмертні мелодії і не тільки…
     До уваги читачів також запропонована книжкова поличка «Нам 41-й не забути, нам 45-й славити!». Представлені на ній матеріали розкривають історичну правду про трагічні дні війни, змальовують образи учасників воєнних дій.
     Книжкова поличка – це нагадування про велич народного подвигу, про нездоланну стійкість, мужність і волю людей.
     Все далі відходять у минуле роки Великої Вітчизняної війни. Але чим більше ми віддаляємося від того тривожного і героїчного часу, тим повніше розкривається історична значимість здійсненного, тим величніше постають перед нами подвиги звитяжних захисників нашої Вітчизни.
      Всіх, хто бажає долучитись до пам’яті воєнних років, до героїчного минулого нашого народу запрошуємо в ці травневі дні до абонементу ЦРБ ім. В. Малика. 


Немає коментарів:

Дописати коментар