пʼятницю, 23 травня 2014 р.

 
Черговий випуск  слухачів  в рамках проекту « Вік навчанню не завада»  в центральній  районній бібліотеці ім. В.Малика
 


22 травня   в центральній районній бібліотеці ім. В. Малика відбувся черговий випуск групи  студентів, які проходили навчання  основам комп’ютерної грамотності в рамках проекту «Вік навчанню не завада».
Директор Лубенської ЦБС Валентина Сьомак наголосила, що  цей проект  реалізовується бібліотекою не один рік  поспіль з метою адаптації людей старшого віку в сучасне суспільне життя, розвитку вмінь використання сучасних комунікаційних та інформаційних технологій. Він став можливим  завдяки  приходу на терени Лубенського краю  вже відомої  програми «Бібліоміст». Навчання всіх бажаючих здійснюється  безкоштовно.

Перед врученням  сертифікатів  випускники  взяли участь у  тренінгу, який на думку організаторів заходу, досить актуальний напередодні виборів Президента України.
Тренер проекту "Молодіжний вибір" Олександр Чепур   ознайомив  присутніх з теоритичними та практичними основами користування сайтом Державного реєстру виборців. Всі учасники тренінгу отримали навички пошуку необхідної інформації щодо реєстру виборців, ознайомились зі зразками заяв, та особливостями користування особистим кабінетом виборця.  У вступному слові Олександр Чепур зазначив важливість створення користувачами особистих сторінок, блогів, вміння отримувати через Інтернет якісні адміністративні послуги, адже Інтернет є  потужним інструментом виявлення, поширення та впровадження громадянських знань та вмінь. Тренінг відбувся в  рамках програми “Просування молодіжного активізму  в Центральній Україні”
       В урочистій атмосфері, з найкращими побажаннями, сертифікати про закінчення курсу  вручила директор системи Валентина Сьомак. Від  випускників  слово мовила  Ольга Візир,  яка   щиро   дякувала  працівників  відділу інформаційного центру бібліотеки Оксану Василенко, Віталіну Курильчук, Олену Самойленко. Саме вони вкладали  свої знання, уміння, аби  якнайбільше дати  своїм студентам. Ольга Миколаївна  також наголосила, що бібліотека  ім. В. Малика - це сучасна бібліотека, яка завжди  в перших рядах всіх  цікавих  починань, ініціатив, новаторства, креативності.
А колектив  бібліотеки  як завжди впевнений, що ці випускники, як і наступні, стануть постійними користувачами бібліотеки. Адже  книга  і Інтернет- майбутнє бібліотеки.

 







Немає коментарів:

Дописати коментар