пʼятницю, 23 травня 2014 р.

Пізнавально - розважальна програма в бібліотеці ім. В. Малика

Центральна районна бібліотека ім. В.Малика  і Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» вперше провели  для школярів  пізнавально-розважальну вікторину «Я - европеєць».
22 травня  в  приміщенні Молодіжного дебатного центру (ЦРБ ім. В. Малика) було проведено вікторину для учнів 7- го класу.  Мета заходу: поглиблення знань школярів про визначні історичні дати, місця, відомих особистостей  Европейських країн. Завданням організаторів було прищеплювати у підлітків бажання знати більше про свою рідну країну та суспільні події сьогодення.

У вікторині взяли участь 16 учнів загальноосвітньої школи № 3. Розділившись на дві команди, учасники заходу боролися за звання кращих знавців країн Європейського Союзу. Здобути перемогу було не  легко. Гра включала в себе п’ять турів: «Відкрий для себе Європу», «Братська Польща», «Славетна Франція», «Туманний Альбіон», «Подорож Іспанією». Кожна команда справилася зі своїм завданням  стовідсотколво. Перемогла та, яка набрала найбільшу кількість балів.
Тренер ПОМГО «Твій світ» Олександр Чепур відмітив: «Ми можемо з впевненістю сказати, що переважна частина дітей знає про країни Європи, традиції і звичаї, історію і сьогодення. Знає і переконана в тому, що Україна – це теж частина Європейської родини»
На завершення гри діти  з цікавістю прослухали розповідь   громадського діяча Сергія Корнієнка, який поділився своїми враженнями про подорож країнами Європи  та вручив командам солодкі подарунки.   Влаштований  флешмоб закликав дорослих відповідально поставитись до виборів Президента України та  прийти проголосувати.

Захід відбувся у рамках програми “Просування молодіжного активізму  в Центральній Україні” за сприяння  Національного фонду на підтримку демократії (NED) та Коаліції молодіжних громадських організацій Черкаської області «Молода Черкащина».



Немає коментарів:

Дописати коментар