неділю, 12 січня 2014 р.

РІЗДВЯНІ СВЯТА, ОБРЯДИ ТА ТРАДИЦІЇ 

 Святвечір. [У 2 к.].- К.: Вироб.-комерц. Фірма «Перлина», 1994. – (Укр. Пізнав. Б-ка «Земляни». Сер. «Українці»). К. ІІ.- 192 с.: іл.

До книжки входять понад сто грунтовних описів свят та обрядів. Вони сповна розкривають духовний світ українців, їхній Божий дар творити йог одобрим, щедрим, щирим, милосердним, співчутливим, гостинним.
Автор книжки – відомий український письменник, етнограф – пройшов сотні верст рідною Вітчизною. Від хати до хати його зошит повнився записами пісень, прислів’їв, приказок, притч, звичаїв.
Оповіді Василя Скуратівського написані образною мовою, пересипані піснями, прислів’ями, приказками. Книжка розрахована на якнайширше коло читачів, прислужиться вона й тим, хто опановує предмет «Народознавство».


Українці : Свята. Традиції. Звичаї / уклад.І. Коверець. - Донецьк : Альфа-Прес, 2004. - 304 с.
У книзі висвітлено національні особливості українських свят, традицій, звичаїв та пов'язаних з ними атрибутики й символіки.

Колядки і щедрівки. - К. : Муз. Україна, 1991. - 239 с.
У даному виданні українські колядки та щедрівки погруповано у три категорії: «Колядки та щедрівки господарю, господині, їх родині», «Колядки та щедрівки парубкові, дівчині, дитячі» та «Колядки та щедрівки християнсько-релігійного змісту» а також подано по коляді та поздоровлення (віншування).

Немає коментарів:

Дописати коментар