четвер, 16 січня 2014 р.


«Є в Шевченка народження дата, Дати смерті у нього нема»


       З метою гідного відзначення 200-річного ювілею Кобзаря, вивчення і популяризації його спадщини в Україні, указом Президента України №257/2012 від 11. 04. 2012, 2014 рік оголошено роком Тараса Шевченка.

      Лубенська центральна районна бібліотека розпочала цикл заходів з нагоди цієї дати презентацією книжково-ілюстративної виставки «Є в Шевченка народження дата, Дати смерті у нього нема».

      Захід, що відбувся 14 січня в читальній залі бібліотеки доніс до присутніх неповторну ауру Шевченкового слова. Піднесений настрій створювали також барвисті вишиванки на дітях – учасниках свята.

      Бібліотекар Лариса Гончарук ознайомила юних читачів з новими виданнями, які представлені на  книжковій виставці, про життєвий і творчий шлях Кобзаря.

      Відвідали свято маленький Тарасик та його Мама (Олексій Івашенко та Аліна Брижаха), які розповіли про тяжке Тарасове життя.



      Під час заходу лунали вірші, присвячені Кобзареві, які виконали бібліотекарі Марія Бровар та Тетяна Цявук.


      Справжньою окрасою заходу були Шевченкові вірші та пісні на слова поета у виконанні учнів 10 класу Лубенської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернат та їх музичного керівника Світлани  Макаренко.

      Науковий співробітник Лубенського краєзнавчого музею Наталія  Сахарова цікаво розповіла про перебування Т. Г. Шевченка на Лубенщині.

      Учасники заходу взяли участь у вікторині та розгадували кросворд, виявивши знання поезії Т. Г. Шевченка.










Немає коментарів:

Дописати коментар