вівторок, 15 грудня 2015 р.

Книжкові вітаміни до Новорічних свят

Не змушуйте нікого читати: 
якщо людина не читає, 
їй самій від того гірше.
Ліна Костенко.
        А нам, бібліотекарям центральної районної бібліотеки ім. В. Малика напередодні Новорічних свят так не хочеться, аби Вам, шановні наші користувачі і не користувачі бібліотек було гірше.  Ми хочемо почастувати Вас найрізноманітнішими, найцікавішими, найвишуканішими   творами друку, які придбали для всіх бажаючих  в останні  місяці цього  року. Це надзвичайно широкий асортимент . Ми придбали книги багатьох видавців, тому ймовірність того, що саме в нас Ви знайдете всі книги, які шукаєте, є дуже високою.

Усім відома фраза: для того, щоб стати розумним, достатньо прочитати десять книг, але щоб знайти ті десять, треба прочитати тисячі.
           Ви полюбляєте фентезі? А може, захоплюєтесь історичним романом? Вам до душі  твори про кохання? Ні! Вам, певно, сумно без справжнього детектива? До Вашої уваги новинки відомих українських та світових письменників, книги на різну тематику. Кожний читач, від малечі до людей старшого віку знайдуть своє.
           Це книжки Мирослава Дочинця ‘’Булава і серце’’, ‘’Криничар’’ , Люко  Дашвара ‘’На запах м’яса’’,"Биті є. Макс", ‘’Мати все’’, Василя Шкляра "Залишенець", ‘’Тінь сови’’, ‘’Маруся’’ , ‘’Ностальгія’’, Ліни Костенко "Записки українського самашедшего", Сергія Жадана "Вогнепальні й ножові" , ‘’Ворошиловоград’’,Ірен Роздобудько ‘’Подвійна гра в чотири руки’’, ‘’Амулет Паскаля’’, Юлії Смаль ‘’Теплі історії з корицею’’, Макса Кідрука ‘’Бот’’, Ю.  Андруховича, Г. Пагутяк, М. Матіос, С.Талан, Л. Дереша, О.Забужко, Д.Корнія ,О.Печорної, В. Лиса, М.Леви, С.Ахерн і багатьох інших  найуспішніших авторів.

              Звичайно, це не єдині імена серед плеяди талановитих українських письменників і не тільки. Вибір книги - питання дуже індивідуальне. Він залежить від самої людини, її переживань, естетичних вподобань. Тому давати таку пораду – справа відповідальна, я можу лише запропонувати ознайомитись із творами цих авторів в наших бібліотеках.

           А ще  я впевнена, що багато хто з вас хоче  невпинно вдосконалюватись, розвиватись та усвідомлювати всі дрібні, проте достатньо важливі нюанси нашого часу. Звичайно, для цього, потрібно читати якісну художню літературу тої країни, в якій народився та живеш. 

           І тут  стануть в  пригоді книжки, видані за Державною програмою  ‘’Українська книга’’,які надійшли до наших бібліотек.

          Довгий час наші бібліотеки не поповнювалися достойними книгами. Тож користуючись нагодою хочу подякувати  перш за все керівникам району, сільським головам, депутатам  всіх рівнів, які долучилися до виділення коштів на придбання такої необхідної літератури. Ми раді, що ви всі повернулись обличчям до бібліотек.

            Велика подяка нашим партнерам,зокрема.  видавництву « Самміт-книга» в особі директора  Ігоря Степуріна за співпрацю і подаровані книги на суму понад 50 тис. гривень.  

           Тож в новорічні свята читачам є чим посмакувати з останніх літературних смаколиків.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар