пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

Чи є щастя у грошах?

        У сучасному світі неможливо прожити без грошей. Кожен із нас хотів би здобути певну матеріальну незалежність та соціальний статус. І в цьому немає нічого поганого: що поганого в прагненні забезпечити  безбідне існування  собі та своїй родині? Але питання не лише в бажанні мати гроші, а в тому, яке місце це бажання посідає серед інших людських потреб та прагнень. Чи не виникає дисбалансу між матеріальними та духовними потребами, чи не думає часом людина, що матеріальна забезпеченість – головна і єдина запорука щастя?

      Ці, та інші питання з’ясовували члени клубу «У дружньому колі» під час нещодавньої зустрічі.
   До уваги слухачів було запропоновано розповідь про найцікавіші сторінки життя найвідоміших успішних людей світу, таких, як: Джон Рокфеллер, Інгвар Кампрад, Стів Джобс, Марк Цукенберг. Ознайомилися присутні й з наймолодшими мільйонерами та багатими дітьми.
       «Навіть любов не звела з розуму стільки людей, скільки мудрування про сутність грошей», - зазначав прем’єр-міністр Великобританії Вільям Гладстон. Так, гроші – річ незбагненна, потрапити під їх владу дуже легко, легко не помітити коли вони із доброго слуги перетворюються на безжального жорстокого господаря. Прозвучали історії про найскупіших людей, котрі в гонитві за грошима втратили всі моральні орієнтири, нормою життя яких стали байдужість, жадібність та жорстокість.
     Виступ бібліотекарів доповнював показ фото та відеоматеріалів на великому екрані, звучали поезії та пісні з даної теми.
        Члени клубу брали активну участь у дискусії, висловлювали своє бачення місця грошей у  житті людини. Думки різнилися, але висновок був однозначний: всі найкращі задоволення від життя ми отримуємо безплатно. Справжня дружба, любов, щирі поцілунки, повага, радість та міх – все це не потребує матеріальних затрат, для цього лише потрібна відкритість та доброта, взаємоповага та небайдужість.  

Немає коментарів:

Дописати коментар