пʼятницю, 7 липня 2017 р.

Тренінг – кемп «Життєві навички: як діяти в ситуації вибору»

      06 червня 2017 року в приміщенні молодіжного центру Лубенської центральної районної бібліотеки ім. В. Малика відбувся денний тренінг – кемп «Життєві навички: як діяти в ситуації вибору», який провела Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ».
      До активних методів навчання та профілактики долучились учні, які навчаються у середніх загальноосвітніх школах міста. Захід став результатом міжсекторної взаємодії між громадськими активістами, молодіжними рухами та державними службами. 

     «Існує потреба у стимулюванні підвищення освітнього рівня та особистісного розвитку підлітків як особливої групи ризику, стимулюванні їх фізичного та інтелектуального розвитку. Неповнолітні потребують збільшення кількості і розширення спектру освітніх і профілактичних послуг з підвищення правової компетентності та психологічної готовності до свідомого соціально унормованого життя» - переконаний керівник проекту Олександр Чепур. 
     Сьогодні проблеми молодіжного середовища набули особливої гостроти та актуальності. Зростання різних форм девіантної поведінки, злочинності, аморальних проявів серед підлітків турбує все суспільство. Лубенським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, службою в справах дітей та іншими структурами проводяться рейди по сім’ях, що опинилися у складних життєвих обставинах та профілактичні вечірні рейди «Діти вулиці». Однак, таких дій недостатньо. Так вважає і начальник служби в справах дітей виконавчого комітету міської ради Тетяна Башлій. 
     До роботи з групою підлітків був залучений тренер – експерт превентивних програм Костянтин Баранов (м. Черкаси). Учасники мали змогу поліпшити свої комунікативні навички, відбувалися жваві обговорення та рухливі ігри, спрямовані на формування відповідальної поведінки.
      В другій частині тренінг – кемпу група відвідала дитячий парк ім. Донченка та під час пікніку продовжила спілкування та мали змогу познайомитись з такою формою роботи, як соціальний театр. Адже на завершення заходу учасники взяли участь у форум – театрі під назвою «Чужий син». 
     Захід проходив в рамках проекту «Злочинці не назавжди: соціальна підтримка молоді Лубенщини, яка перебуває у конфлікті із законом» за підтримки програми Британської ради в Україні «Активні громадяни». Активну участь у заході взяла Тетяна Сафронова, працівник центральної книгозбірні, так як бібліотека є партнером в  даному проекті.






Немає коментарів:

Дописати коментар