пʼятницю, 28 липня 2017 р.

«У пошуках скарбів Чугайстера»

Працівники районної бібліотеки разом зі своїми постійними партнерами,  членами громадської організації «Міжнародна асоціація недоторканості  приватного життя та безпеки людини», запросили юних лубенців  провести день сповнений пригод та чудес. Розпочався він у читальній залі центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика, до якої завітали представники національної скаутської організації  «Пласт». Регіональний представник НСОУ «Пласт» Євген Янкевич розповів про діяльність організації, яка сприяє гармонійному розвитку дітей та молоді  та знайомить  юне покоління з нашою  історією, культурою та національними традиціями.

А потім члени військово-патріотичного гуртка «Волонтер» загальноосвітньої школи №3 (керівник Наталія Костюк) загону «Волонтер» ,  діти з сімей внутрішньо переміщених осіб та багатодітних родин зібралися в дендропарку лісотехнічного коледжу . Завідувач  парку Тамара Тимошенко розповіла  їм про цей  чудовий куточок природи Лубенщини,   в якому ростуть понад 100 видів та різновидів деревних та чагарникових порід . Завідувач організаційно - методичним відділом центральної районної бібліотеки Тетяна Сафронова розповіла дітям та дорослим про екологічний проект  Social Ecological Camp,   мета  якого - навчити юних лубенців бережливо ставитись до природи . Вона запросила бажаючих взяти участь у квесті «У пошуках скарбів Чугайстера». Чотири команди «Сонце», «Зелений дуб», «Тигри» та «Міцні горішки» отримали  карти та маршрутні листи зі станціями.  Волонтери проекту - дев’ятикласниця загальноосвітньої школи  №2  Катя Василенко,  журналістка Марина Кононенко та вчителі шкіл міста Оксана Журавель та Наталія Костюк  запропонували  учасникам команд виконати різноманітні завдання. Під час квесту хлопці та дівчатка відгадували голоси птахів , визначали тварин за слідами, змагалися у вправності та уважності, брали участь у вікторинах та конкурсах. Додаткові бали команди отримали за фото  дерев’яних грибочків та зібране сміття.  Найбільше балів, 120, набрала команда «Міцні горішки». Вона  отримала загадкове послання  за яким діти знайшли скарб лісовика з Карпат. 
Та на цьому пригоди  не закінчилися. Церква «Ковчег» (пастор Ігор Фень) запросила дітей до наступного конкурсу.  Хлопчики та дівчатка збирали чарівні горішки та обмінювали їх на подарунки. Жоден учасник заходу не залишився без призів.
Наприкінці заходу громадські активісти запросили дітей пригоститися смачними варениками , фруктами та солодкою водою. Допомогли  в організації заходу  ТОВ Лубнижитлобуд 2010, підприємець  Онікієнко І.О.,  ТОВ «Валтекс-Маркетинг Плюс», ПП Роговський І.І., ПП Стрекаловський М.В.







Немає коментарів:

Дописати коментар