четвер, 20 липня 2017 р.

  В Снітині відбувся захід «Медіа грамотність для дітей і  дорослих». 

       З метою  навчити громадян впевнено відчувати себе у середовищі постійного розвитку інформаційних технологій і бути свідомими користувачами Інтернет — сервісів та орієнтуватись в сучасних засобах масової інформації 18 липня 2017 року в селі Снітин Лубенського району було проведено захід «Медіа грамотність для дітей і дорослих». Захід відбувся за сприяння районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а провела його завідувач організаційно-методичним відділом центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика  Тетяна Сафронова. 
       Учасники заходу ознайомились з  ідеями відповідального і розумного споживання мас-медійної продукції, а також можливості  активної участі у житті інформаційного суспільства України. Завдяки лекторію діти і дорослі вчилися  впевнено відчувати себе у середовищі постійного розвитку інформаційних технологій і бути свідомими користувачами Інтернет — сервісів. 
       Виконуючи  інтерактивні завдання, учасники  взяли участь у експрес – опитуванні, зокрема обговорили тему  «пропаганда» та «інформація», вчилися  відрізняти правдиву інформацію від «фейку».  
       На завершення заходу учасники отримали інформаційні матеріали з «абеткою медіа грамотності», а фасилітатор програми Британської ради  в Україні  «Активні громадяни» Олександр Чепур розповів про її цілі і можливості. До організації заходу активно долучилася центральна районна бібліотека ім. В. Малика. 
       Захід проходив в рамках проекту «Майстерня медіа грамотності  для підлітків з сільської місцевості як простір для творчості», що реалізується за підтримки Британської ради в Україні в рамках програми «Активні громадяни». 





Немає коментарів:

Дописати коментар