вівторок, 11 липня 2017 р.

День із життя бібліотеки з присмаком шоколаду

                                    
      11 липня відзначається Всесвітній день шоколаду (World Chocolate Day). Це свято виникло у Франції в 1995 році і швидко набуло поширення в інших країнах. У цей день проводяться різноманітні заходи, акції, присвячені цьому смачному продукту. Не залишаються осторонь цієї ініціативи і бібліотеки України. Вперше такий незвичайний «солодкий день» відбувся і на абонементі центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика. 
    В рамках заходу відвідувачі мали змогу прослухати інформацію про історію виникнення шоколаду та цікаві факти про нього. Дізналися, що першим європейцем який спробував «чоколатль» був Христофор Колумб, а індіанці цей незвичайний продукт називали «напоєм богів».

     Також з’ясували, який із знаків зодіаку має найбільшу пристрасть до цих смаколиків, а солодкоїжки собі затямили: щодня можна вживати не більше 30 гр шоколаду, зате – цілий рік. І, звичайно, кожен із присутніх отримав невеличкий подарунок – малесеньку шоколадку. Всі без винятку були задоволені і від солодощів, і від уваги бібліотекарів.





Немає коментарів:

Дописати коментар