вівторок, 4 липня 2017 р.

Дарунок від Тараса Кутового

Здійснюйте добро, поки ви існуєте!
Дені Дідро

     Дарунки книг бібліотекам - це дуже давня форма доброчинності та надійне джерело поповнення фонду без залучення додаткових джерел фінансування. 
    Лубенська центральна районна бібліотека імені Володимира  Малика висловлює щиру подяку екс - депутату Верховної Ради  України, землякові Тарасу Кутовому за подарований унікальний фотолітопис «За Україну, за її  долю,за честь і волю за народ!».

     Книга видана  цього року у ТОВ «Видавничий Дім Ін Юре» під егідою Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса до 100 - річчя Української національної революції 1917-1921 рр. Авторами  ідеї  та керівниками проекту стали Степан Кубів,  Олександр  Святоцький та Руслан  Стефанчук.
 «У фотолітописі зібрано та вперше опубліковано максимальний комплекс фотоматеріалів часів Української революції 1917-1921років. Не претендуючи на вичерпність, доповнивши світлини історичними фактами, творці цього видання намагалися відобразити масштаб і розмах визвольних змагань, зберегти пам»ять про тих, кому ми завдячуємо новітньою  українською державністю»,- наголошує Степан Кубів у своїй передмові.
    Тримаючи першою  в бібліотеці це унікальне видання,  впевнена, що воно дасть можливість кожному доторкнутися  до історії, побачити минуле очима сучасників, переосмислити доленосні для нашого народу історичні події.
  Особливо цікавими для наших користувачів стануть сторінки, пов’язані з Полтавщиною. Адже одним з головних центрів Української національної революції 1917-1921 років була саме Полтавщина – батьківщина Симона Петлюри. Незважаючи на небезпеку та заборони, в українських родинах свято оберігали пам’ять про визвольні змагання.
     У  восьмій  книзі – розділі представлені найвідоміші постаті Української національній революції та подано  сто перемог України ( 1917-2017).
Книга стане в нагоді не лише користувачам , а й  працівникам бібліотек під час проведення заходів з відзначення подій того періоду. Адже  2017 рік  Указом Президента України проголошено Роком української революції 1917-1921 років.


Немає коментарів:

Дописати коментар