вівторок, 5 грудня 2017 р.

"У родинному колі"

     З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю у Лубнах 01 грудня 2017 року відбулася зустріч "У родинному колі".  І,  хоча цей день не є святом, для більшості учасників,  дорослих і малечі, він приніс яскраві враження та безліч позитивних емоцій. На думку організаторів, саме радісні почуття, сміх та активна взаємодія допомагають людям з інвалідністю інтегруватись у суспільстві. 
     Тож, і слова ведучих та гостей заходу були присвячені темі інклюзивності та поваги до прав людини. 
     Серед організаторів заходу Полтавська обласна молодіжна громадська організація "Твій Світ". Активісти презентували програму Британської Ради в Україні "Активні громадяни" та проект "Дитячий сміх проти хвороб", який підтримала ця міжнародна організація. 
     Слова подяки звучали і від Раїси Кошель, голови спілки жінок - трудівниць «За майбутнє дітей України». Ця громадська організація виступила головним ініціатором заходу.  Волонтери загону "Милосердя" Лубенського медичного училища разом з психологом Юлією Подою влаштували для учасників ігри та розваги. Кожна родина мала змогу створити за допомогою арт -методики презентацію своєї сімї. Малеча взяла участь у конкурсах та рухливих іграх, а на завершення учасники разом випробовували творчі здібності у майстер - класі з оформлення новорічних прикрас. 
     У родинному колі побувала і голова Лубенської районної державної адміністрацї Тетяна Качаненко. Вона привітала учасників та вручила подяки опікунам дітей з інвалідністю. А ще для учасників заходу приготували пісні у виконанні завідуючої відділом центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика  Оксани Ходоровської і її доньки та подарункові набори. 
     Сприяли проведенню зустрічі Лубенська міська рада та міський голова Олександр Грицаєнко, Лубенська районна державна адміністрація, Лубенська центральна районна бібліотека імені Володимира Малика, депутат Лубенської міської ради Наталія Омеляненко та багато інших небайдужих громадян міста і району.
















Немає коментарів:

Дописати коментар