середу, 20 грудня 2017 р.

І якщо написався вірш –
Значить, хтось його вже чекає.


      16 грудня в клубі села Терни відбулася творча зустріч члена Національної спілки письменників України, лауреата премій імені Панаса Мирного, Олени Пчілки, Володимира Малика, Василя Симоненка та премії міжнародного конкурсу «Українська мова – мова єднання» Наталії Михайлівни Баклай з односельцями, організована сільською бібліотекою (бібліотекар Галина Кравчук).
    На літературно – музичному вечорі  із любов’ю, повагою і шаною Наталія Михайлівна розповідала про мальовниче посульське село Терни, де народилася, про людей, які тут живуть, про свій прадавній рід. Майстерно нею були продекламовані власні вірші про любов до землі, про кохання й розлуку, щастя й тугу, про все те, чим живе і має жити людина на цім світі.    
З хвилюванням поринули присутні в історію рідного краю разом із Любов Лазірською, яка прочитала новелу Наталії Баклай «Легенда прадавнього роду».
У виконанні жіночої групи народного академічного хору «Камертон» МБК (керівник Ю.Гриша) прозвучали пісні «Журба» та «Мені з тобою» на слова авторки під акомпонемент Т. Протас та С. Дуди.
       Від вдячних земляків та шанувальників творчості письменниці музичні вітання  були подаровані  вокальним дуетом в складі Володимира Матяша та Віктора Щербатюка, чоловічим вокальним ансамблем РБК (керівник В.Гриша).
У творчому доробку письменниці 15 книг. Її твори друкуються в Австралії, Канаді, Польщі, Ізраїлі. Ведуча  літературного вечора бібліотекар Галина Кравчук ознайомила присутніх із книгами письменниці, які були представлені на книжковій виставці і запросила присутніх до бібліотеки, щоб глибше познайомитися з творчістю  землячки. Адже  готується до  друку ще одна  її книга з нагоди  ювілею.
      Із вдячністю за запрошення Наталія Михайлівна подарувала  Тернівській бібліотеці   книги, а творчим колективам клубу -  свою пісню.
     З теплотою,  по родинному, невимушено пройшла зустріч з письменницею, а на  завершення  був вручений  коровай, як  щедрий дар землі батьківської,  символ багатства, родючості, тепла  та виконано твір на «Многая лета».








Немає коментарів:

Дописати коментар