середу, 13 червня 2018 р.

У Лубнах презентували творчість літераторки з  Гребінки

      12 червня 2018 року в приміщенні  Лубенської центральної районної бібліотеки ім. Володимира Малика  презентували творчість літераторки з міста Гребінка Полтавської області Ніни Третяк. Учасникам заходу представили дві нові книги авторки – поетичну  збірку  «Дорога до себе» та співаник «Лети, моя пісне!», написаний у співпраці із композитором Олесем Колядою. 
    Таку творчу зустріч організували в рамках проекту«Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», який реалізовується за підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє" в рамках програми фонду «Місце зустрічі: діалог». 

    Олександр Чепур, керівник проекту говорить, що зустріч з літераторкою організували, аби популяризувати читання серед представників різних поколінь, залучити осіб похилого віку до активного способу життя та допомогти у соціалізації. Участь у заході взяли студенти Лубенського медичного училища. Тож приємно, що  діалог між різними поколіннями та авторкою  чудових поезій  Ніною Третяк вдався.
     Словами про творчий та життєвий шлях літераторки розпочала зустріч директор Лубенської ЦБС Валентина Сьомак. Під час зустрічі звучали вірші у виконанні авторки та фрагменти пісень у виконанні заслужених артистів України, самодіяльних народних фольклорних ансамблів обрядової пісні та інших виконавців. Зворушливою стала тема громадянської лірики Ніни Третяк. Розділ «Воскреснемо» містить чимало творів про війну, колишню і нинішню, про  афганські події, Чорнобильську трагедію та твори, присвячені подіям на Сході. До речі, твори літераторки, завдячуючи волонтерам, побували в зоні АТО.
     На завершення, організатори та учасники заходу побажали гості творчих успіхів, натхнення та здійснення задуманих планів. Співпрацю планують продовжувати і надалі, адже невдовзі у світ вийде нова книга поетки. 
     Захід пройшов  у щирій, теплій обстановці.  Присутні відкрили для себе чудову поезію Ніни Третяк, членкині НСПУ та літературного  об`єднання  ім.Олеся Донченка , душа якої живе Україною, її радощами та болями, дивом добротворення, прагненням зробити світ кращим, життя мирним та гідним кожного справжнього  українця.








Немає коментарів:

Дописати коментар