пʼятницю, 8 червня 2018 р.

Бібліотека для громади, громада для бібліотеки.

     Досить часто ми не усвідомлюємо той факт, що найбільше на якість свого життя ми можемо вплинути саме на місцевому рівні. 
8 червня цього року  невеличке ошатне село Губське  гостинно зустрічало  «бібліотечний десант» центральної книгозбірні імені Володимира Малика, сільських бібліотекарів навколишніх сіл, дітей з вчителями із пришкільного табору «Калина» Тарандинцівської ЗОШ імені Василя Симоненка. Гамірно  в цей день було  в невеличкій сільській бібліотеці. Тут проходила Школа професійної майстерності «Інноваційні форми і методи роботи з читачами-дітьми», різноманітні заходи для  дітей: літературний квест, майстер-клас, вікторини, конкурси, до проведення яких долучилися не лише працівники бібліотеки імені Володимира Малика, а й сільські бібліотекарі . 
     На гостину завітав і сільський голова Тарандинцівської сільської ради Анатолій Петрович Тітенко, людина, яка турбується за майбутнє  бібліотек. Він має своє бачення  місця бібліотеки в інфраструктурі села, розуміння потреб, того, що можна створити чудовий простір для надання послуг, які б відповідали запитам користувачів. Для невеличкої  бібліотеки систематично виділяються кошти на придбання книг, періодики. Заклад має вже освітлення і опалення, планується перекриття  покрівлі… І це лише початок. Цього дня розчулена  бібліотекар  Олександра  Цебро отримала для користувачів бібліотеки ноутбук і нові книги. Губська сільська бібліотека, завдяки справжній подвижницькій праці Олександри Григорівни протягом 40 років, завжди була однією з кращих в районі. Але саме матеріальна база  потребувала покращення.  І сьогодні це відбувається. І саме завдяки тісній співпраці бібліотеки і органів місцевого самоврядування невеличка  сільська бібліотека  працює досить потужно для місцевої громади
     «За 21 рік роботи  директором Лубенської ЦБС лише Анатолій Петрович  перший сільський голова, який відразу після свого обрання  сам особисто зателефонував і щиро запитав,  які є потреби  у сільських бібліотек, і чим можемо  допомогти. Сказати, що була  вражена - нічого не сказати. Як на мене, це вищий пілотаж господарювання»,- говорить на урочистій частині  Валентина Сьомак, директор Лубенської ЦБС.
Шкода,що багато хто і при наявності ресурсів та повноважень залишається досить інертними у розумінні особистої відповідальності у прийнятті рішень.
     Всі учасники заходів у Губській  сільській бібліотеці: діти втомлені  від участі  в конкурсно - розважальній програмі , сільські бібліотекарі – від думок, що і в їхніх закладах все змінюватиметься  на краще, працівники  центральної книгозбірні - з думками, що треба  ще більше  проводити таких корисних для всіх Днів професійного спілкування , обмінюючись враженнями , залишали ошатне село Губське.












Немає коментарів:

Дописати коментар