вівторок, 26 червня 2018 р.

Правова панорама «Конституція України із глибини віків до сьогодення»

      Любов до своєї країни – це не лише емоційні слова, вишиванки, чи стяги, це і знання історії та побуту, знання великих подій та постатей. Це розуміння патріотизму та гордості, це знання найменших деталей, що і засвідчують велич нашої України.
      Ми – Українці, єдиний народ, який поважає Закон і любить свою Батьківщину. У відділі інформаційного сервісу Лубенської районної бібліотеки імені Володимира Малика відбувся патріотичний диліжанс - «Конституція України із глибини віків до сьогодення».
Присутні – відвідувачі Інтернет-центру дізналися про складний і тернистий шлях створення Основного Закону держави, зі стародавніми документами Київської Русі, про історію виникнення першої демократичної Конституції «Пакти й конституції законів і вольностей Війська Запорозького», яку склав відомий український гетьман Пилип Орлик.
     Бібліотекарі Оксана Ходоровська та Віталіна Курильчук розповіли про те, що  Конституція забезпечує законність та правопорядок, стабільність інститутів влади. Вона забезпечує розвиток культури, освіти, правову і соціальну захищеність, гарантує політичну та релігійну свободу кожному громадянину. 
      Наприкінці заходу всі присутні переглянули відео сюжет «Конституція – основа моєї держави» та активно відповідали на питання бліц-розминки «Моя країна – Україна!».





Немає коментарів:

Дописати коментар