четвер, 12 липня 2018 р.

Пізнавально – шоколадний день у бібліотеці

До Всесвітнього дня шоколаду, який відзначається 11 липня, працівники районної бібліотеки для дітей ім. О. Донченка та  абонементу центральної районної бібліотеки імені  Володимира Малика Тетяна Цявук і Наталія  Мусієнко, влаштували для своїх юних і дорослих користувачів свято позитиву, веселощів та солодкого життя.  Протягом дня головним героєм був шоколад: про нього говорили, його смакували, ним малювали. Але про все по порядку.
Історія виникнення цього чудового продукту сягає глибокої давнини, ще народи майя та ацтеки знали та полюбляли цю «гірку воду». Тож увазі присутніх була запропонована відеопрезентація «Історія шоколаду», підбірка цікавих фактів про цей смаколик та розповідь про його корисні і чудодійні властивості,  застосування у різних сферах нашого життя.

Шоколад – це дорогоцінний подарунок всьому людству. Він такий різний: чорний, білий, гіркий, десертний, але завжди незмінно смачний. Визначити на смак певний вид цього  солодкого дива запропонували і нашим гостям. Смачна дегустація припала до душі усім.
Насиченою та різноманітною була розважальна палітра дня. Юні учасники дійства змагалися в кмітливості  під час конкурсу «Вірно це чи ні?», з радістю демонстрували свою обізнаність, відповідаючи на запитання вікторини, відгадуючи загадки, а ще пригадували твори, сюжет яких пов’язаний із різними солодощами.  Альона Крістіян поділилась своїми враженнями від нещодавно прочитаної книги Роальда Дала «Чарлі і шоколадна фабрика».
Наймолодша аудиторія вправлялась в умінні малювати шоколадом. Оригінальна ідея викликала у них неабиякий інтерес. Як виявилось, не легкою була ця справа, але наша малеча завдяки своєму терпінню, наполегливості та зацікавленості справилась на відмінно. Шоколадні мініатюри видались  чудовими. 
     В рамках  заходу говорили не лише про улюблений шоколад, мову вели  про культуру харчування, а саме  про корисні та шкідливі, смачні та не дуже продукти харчування. Пізнавально – інформативна рибалка  захопила і зацікавила дітлахів. Вони, як справжні знавці – дієтологи, уміло характеризували свій «улов», правда, зазначаючи, що більш їм до вподоби смачне та не дуже корисне. А от присутні  старшого покоління з посмішкою додавали, що з радістю  споживали б сир та броколі, моркву та буряк, пили молоко та кефір, лишень коштів вистачало їх придбати.
Ось таким цікавим та неповторним видався «солодкий» день у бібліотеці за адресою Шевченка, 18. На згадку про нього кожен  відвідувач отримав гарний настрій та невеличкий подарунок -  шоколадку.




Немає коментарів:

Дописати коментар