понеділок, 30 липня 2018 р.

«Вишиваний  портрет родини Підюрчиних»

8 липня 2018 року в приміщенні Лубенської районної бібліотеки ім. Володимира Малика відбулась творча зустріч з родиною вишивальниць з села Вовчик. Організували захід разом з бібліотекою Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ», клуб «Надвечір’я» та  Спілка жінок-трудівниць "За майбутнє дітей України". Традиційно, зустріч  присвятили темі передачі унікального досвіду від страшних поколінь та організації  площадок для діалогу поколінь. 
На початку заходу  «Вишиваний  портрет родини Підюрчиних» відбулося відкриття виставки робіт сім’ї Підюрчиних. Присутніх привітали директор бібліотеки Валентина Сьомак та керівник громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур. Вони зазначили, що саме спільна творча діяльність по – справжньому об’єднує людей різних поколінь, сприяє передачі досвіду від старших до молодших та допомагає молоді отримати необхідні життєві навички. 
В ході зустрічі звучали народні  пісні у виконанні аматорського колективу «Бабусеньки», вітальні слова та розповідь про свій творчий шлях і здобутки  від Домініки Тодорівни Підюрчиної та її доньок  - Марії  і Георгіни. 
Учасники різних поколінь мали можливість почути вірші, взяли участь у практичній вправі, яку підготувала психолог проекту Юлія Пода та спілкувались під час частування. 
На завершення вишивальниці отримали подяки та пам’ятні подарунки. Організатори впевнені, що подібні зустрічі у форматі клубу значно поліпшують якість життя осіб похилого віку, особливо тих, хто постраждав від націонал соціалізму та допомагають їм якомога довше жити в суспільстві. 
Захід відбувся в рамках проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», який реалізовується за підтримки Німецького федерального фонду «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє" в рамках програми фонду «Місце зустрічі: діалог». 















Немає коментарів:

Дописати коментар