середу, 25 липня 2018 р.

    Жайворонкові джерела Василя Барки

 Я щасливий, бо написав твори, про які мріяв, і знаю, що вони будуть  значною допомогою в духовному житті мого народу, особливо в майбутньому. 

Василь Барка

        Літературно-музичний вечір пам’яті видатного письменника Василя Барки зібрав у центральній районній бібліотеці імені Володимира Малика представників лубенської громади. Ведучі Тетяна Сафронова та Тетяна Цявук запросили присутніх у світ високої поезії та вражаючої прози великого майстра слова, 110-ту річницю від дня народження якого нещодавно  відзначив увесь світ.
У тиші читальної зали лунали твори письменника-ювіляра: вірші, уривки з автобіографії, листи та спогади у виконанні  випускника Гадяцького коледжу культури та мистецтв ім. Івана Петровича Котляревського Сергія Рубана та учениці загальноосвітньої школи №1 Руслани Чичикало.
Під час заходу присутні мали змогу переглянути буктрейлер до найвідомішого роману Василя Барки «Жовтий князь». Про цікаві факти біографії письменника та його родини розповіла народна майстриня та справжня патріотка свого краю Валентина Панченко.
     Своїм  співочим талантом  вразила усіх студентка Київського інституту культури та мистецтв Тетяна Ірклієнко, яка подарували відвідувачам бібліотеки  чудові українські  пісні. Присутні підтримали ініціативу члена Національної спілки архітекторів України Миколи Босенка  увічнити пам’ять Василя Барки та встановити  на Лубенщині пам’ятник письменнику.
     Більшість свого життя Василь Барка прожив за межами України, але з Україною в серці,  ім’я якої  Український інститут національної пам’яті  вніс до списку  “Незламних”.






Немає коментарів:

Дописати коментар