середу, 5 серпня 2020 р.

Один серпневий день рік годує

            Про серпень завжди хочеться говорити словами Рея Бредбері: «Відчуваєш, яке повітря? Серпень… Прощавай, літо». Ідеальна квінтесенція: розпашілий серпневий день, що завис на межі літа й осені, й от-от назавжди, як морська вода, втече крізь пальці. І поки серпень ще з нами, ми радимо вам упіймати за хвіст останні дні із присмаком малини та персиків, динь, кавунів, томатів та солодкого перцю.
               Серпень – завершення літа, найбагатший на дари природи місяць, найактивніший для господарників. Не випадково кажуть:«Один серпневий день – рік годує». Це період закладки врожаю на майбутній рік, час переробки та консервування плодово-овочевої продукції.
             Про догляд за культурами у серпні, збір і консервування земних дарів, вирощування квітів та лікарських рослин розкажуть господарям вірні порадники - книги. З цією метою в читальній залі Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика влаштована викладка книг та журналів «Літні поради господарям». Видання підкажуть читачам, як боротися з городніми та садовими шкідниками, зберегти вирощений урожай, зібрати насіння, облаштувати влітку садибу та присадибну ділянку. Бажаємо дбайливим господарям корисного читання та небачених врожаїв!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар