середу, 26 серпня 2020 р.

Наша рідна  земля…

О Боже, дай повік любити край,

Де квітка, пташка і зелений гай,

Де кожна вірна тій землі людина

Живе єдиним словом -  Україна!

Скільки теплих і ласкавих слів можна сказати про любов до рідного краю, де ми народились, де ми живемо. Скільки талановитих людей виплекала наша  маленька Батьківщина – рідне село.

    Кожен пишається своєю рідною землею.  Тут  наші державні корені, тут наша земля, яка дала нам горде ім’я - українець.

     Стало доброю традицією кожну третю суботу серпня у Вовчику відзначати день села.  В цьому році ця дата припала на 22 серпня . В цей день у сільській книгозбірні зібралися  небайдужі  до історії  свого краю, щоб згадати та дізнатися щось нове про своє рідне село. Людмила Ревуцька бібліотекарка  сільської книгозбірні зробила короткий  екскурс від часу заснування Вовчика до сьогодення. Присутні переглянули фотовиставку світлин села у минулі роки. 

     З цікавістю читали вирізки газетних матеріалів, які збереглися в бібліотеці починаючи з 1971 року. Серед цих матеріалів майже кожен знаходив себе, або своїх рідних. Словами вдячності згадали відомого земляка, засновника Вовчицького краєзнавчого музею І.І. Саєнка, який дуже багато зробив для збереження історії села. Учасники заходу залишилися задоволеними від цікаво та змістовно проведеного часу.  











Немає коментарів:

Дописати коментар