четвер, 28 липня 2022 р.

 Коло підтримки і малювання чашки емоцій у Вільшанській сільській бібліотеці – філії 

     Днями у філії №7 Вільшанська сільська бібліотека Публічної бібліотеки імені Володимира Малика Лубенської міської ради відбулося коло психологічної підтримки.  До учасників і учасниць, якими стали люди похилого віку і переселенці старшого покоління завітала бригада соціально – психологічної допомоги. Провела захід  Полтавська обласна молодіжна громадська організація « Твій світ» у співпраці з Публічною книгозбірнею.  

     У скаладі мобільної бригади психологи і волонтери громадської організації разом з бібліотекарями працюють над проблемою ретравматизації. Тож, зустріч присвятили арт терапії. Малювали чашку емоцій. За допомогою цієї техніки психологиня Юлія Пода допомогла присутнім визначити, які емоції відчуває кожен, у цей воєнний час. У колі підтримки взяли участь також і  переселенці літнього віку, які втекли від реальних обстрілів і бачили смерті дорослих і дітей. За словами деяких учасників такий формат спілкування допоміг їм поліпшити емоційний стан та отримати таку важливу в даний час  підтримку і допомогу. 
      Заходи проходять завдяки проєкту «Швидке реагування і допомога людям, які постраждали від націонал – соціалізму, в тому числі внутрішньо переміщеним особам похилого віку Лубенської громади»  за підтримки Німецького фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» у рамках програми «Ми поруч!».








Немає коментарів:

Дописати коментар