пʼятницю, 22 липня 2022 р.

 І фільм переглянули, і скарби знайшли ...

У бібліотеці завжди надзвичайна атмосфера. І надзвичайний запах. Так можуть пахнути лише книги. Інколи у бібліотеці – глибока тиша, коли всі занурені у свою роботу чи улюблену книгу. Інколи – гамірно, бо приходять по книги дорослі, діти. 

Вчора, 21 липня 2022 року в «Спільному просторі» Публічної бібліотеки імені Володимира Малика в старшій групі разом з психологом проєкту Юлією Подою почали говорити на тему екологічних проблем на планеті і в Україні, зокрема; про причини  виникнення та способи їх усунення...

Підлітки переглянули документальний фільм «До потопу» з Леонардо ді Капріо в головній ролі з наступним його обговоренням, де головний герой досліджує тему зміни клімату і намагається знайти відповідь на питання, що треба зробити сьогодні, щоб запобігти катастрофічному руйнуванню життя на нашій планеті.

В цей час наймолодші взяли участь в квест-мандрівці до «Острова скарбів».

«Вітаю вас, юні апачо племені Яномамі! Сьогодні – і лише сьогодні - вам відкриється Скарб Скарбів на дикому острові. Але скарб дістанеться лише найсміливішим і най - найобережнішим, найгучнішим і найтихішим – справжнім апачо!», - таким звертанням до дітей розпочалася захоплива квест – мандрівка. Учасники гри прибрали імідж індіанців, який допомогла створити кожному бібліотекар Марія Колегова. 

А далі – небезпечна «Мандрівка через Амазонку», що кишить «піраньями» та «крокодилами»; «Полювання в джунглях»  на дикого звіра та «Зведення індіанського житла - вігваму». Воїни племені відзначилися не лише хоробрістю й спритністю, а й благородством, бо «лікували» звірят, що потрапили в біду та складали дружнього листа сусідньому племені. Маленькі апачо дізналися від їхнього гіда (бібліотекаря Лариси Гончарук) про секрети давньої вузликової писемності та історію винайдення скарбу всіх віків – Книги. І, звісно, індіанський Скарб був знайдений саме серед книжок. Наприкінці мандрівки кожен представник племені Яномамі отримав почесне звання та індіанське ім’я. 

Інтерактивний центр «Спільний простір» відкритий для всіх сімей з дітьми, які через війну вимушені були покинути свої домівки.

     Ми дякуємо партнерам за підтримку інтерактивного центру та в черговий раз доводимо: тільки разом ми переможемо! 

      Захід проведено завдяки проєкту «Маяки критичного мислення», що реалізується за підтримки Європейського Союзу.

Завершилась обидва заходи традиційним дружнім чаюванням.













Немає коментарів:

Дописати коментар