четвер, 7 липня 2022 р.

Яскравий, енергійний, насичений день в «Спільному просторі»...

     Чергову порцію мотивації і натхнення отримали відвідувачі «Спільного простору», що діє з початку повномасштабного вторгнення у Лубенській публічній бібліотеці імені Володимира Малика. За цей час організатори простору переконалися, що кожна молода людина, яка шукає порятунку від війни, може знайти не тільки прихисток, а й стати ініціатором багатьох проєктів, які наближають перемогу та допомагають усім, хто цього потребує. 
Зустріч для старшої групи відбулася як інтерактивна, під час якої підлітки познайомилися ближче один з одним, розповіли про свій досвід громадської активності та навіть подискутували про лідерство, ідеальну модель демократичного суспільства і створили асоціативний ряд до таких понять, як активізм та молодіжна участь. 
Присутній на зустрічі Едуард Крутько, поділився своїм досвідом і шляхом активіста та розповів про діяльність Етнографічної Збірки "Древо" , запуск мерчу та багато іншого. Від Олександра Чепура, голови ПОМГО «Твій світ» учасники зібрання  дізналися, як важливо, щоб молодіжна робота не зупинялася під час війни, а молодь знала про те, як можна долучатися до допомоги ЗСУ, створювати креативні проєкти та об’єднуватися, щоб підтримувати ВПО, брати активну участь прийнятті рішень та відбудові України. 
Працівники  бібліотеки займалися з молодшою групою дітей та забезпечували комфортний простір для учасників і учасниць. Цей день був присвячений дивовижному прадавньому святу - Івана Купала, яке  приходить до нас в середині літа, коли сонце стоїть високо - високо в небі, щедрим па промінням купає землю і від його лагідного тепла, щирої животворної сили дерева, квіти і трави пахнуть найдужче і буяють соковитою розкішною зеленню.
Діти  збагатилися цього дня новими знаннями про чудові традиції наших предків. З  задоволенням  плели купальські вінки із зібраних духмяних трав під час майстер - класу. Цікаво та весело грали в різноманітні ігри:  «Унадився журавель», «Ой нумо, братці, волосянки тягти», «Шукаємо цвіт папороті» та інші.
     Вдячність Лубенському Медичному Фаховому Коледжу, Наталії Костюк і Відділу сім'ї, молоді та спорту виконавчого комітету Лубенської міської ради за небайдужість і сприяння у організації зустрічі. 
Захід проведено завдяки проєкту «Маяки критичного мислення», що реалізується за підтримки Європейського Союзу.



























Немає коментарів:

Дописати коментар