середу, 17 травня 2023 р.

 КНИГА ПРО ПОДОРОЖІ У ЧАСІ І ПЕРЕМОГУ  

17 травня відбулася респект – зустріч: у гостях лубенців, користувачів Маликівської бібліотеки – Дмитро Зіненко. Під час зустрічі хорольський сучасний  письменник, дипломант «Молодої КороНації» 2022-го року презентував книгу «Тайммен», яка побачила світ на початку 2023 року в ТОВ «Видавництво Ліра-К». Це була його третя презентація.
Директорка Публічної бібліотеки ім. В. Малика Валентина Сьомак представила гостей, розповіла про них та надала слово. Її колега Ірина Редька, директорка Хорольської центральної публічної бібліотеки, презентувала творчий та життєвий шлях автора.
Дмитро Зіненко народився в м.Хорол уже за часів Незалежності. Досить молодий чоловік. Він цікавиться історією та сучасністю. Тому і книга, незважаючи на фантастичний сюжет про подорожі в часі, має цілком потужну історичну основу.
Спілкуючись з молодіжною аудиторією, а це студенти Лубенського медичного фахового коледжу, Лубенського фінансово-економічного фахового коледжу ПДАУ, учні Лубенської ЗОШ №3 автор
дещо з хвилюванням  ділився задумом та його втіленням, головною темою твору і розповів, що хотів донести людям. До речі, книга складається з двох творів "Тайммен" і "Ліга феміни". Перша частина розповідає про подорожі у часі двох людей. Молодих людей. Він - з теперішнього часу, вона - з майбутнього. Тут зачіпається період російсько - українськоі війни. Друга - присвячена утвердженню прав жінки. Що було б, якби Бог не вигнав Адама і Єву з Раю? Яким би був світ, якби ним правили жінки? У розповіді уміщено сюжетну лінію цілком реальної історичної особистості Кузьми Скрябіна.
Спілкування проходило досить активно і це приємно дивувало не лише бібліотекарів, а й самого автора. Яке сказав Дмитро: « Аудиторія неймовірна. Стільки цікавих запитань мені ні в Хоролі, ні в Миргороді не задавали...». Це говорить про те, що учасникам  презентації було цікаво.
Автор відповідав на численні запитання із залу, ділився своїми планами на майбутнє, письменницькими таємницями.
Захід пройшов в дуже теплій атмосфері. А після зустрічі присутні зробили фото на згадку та пообіцяли обов’язко завітати до бібліотеки за подарованою книгою. І це сьогодні так важливо, адже головною метою таких заходів є залучення користувачів до читання і бібліотеки. Сподіваємося, що зустріч з Дмитром Зіненком залишила у присутніх тепло і радість від спілкування, бажання прочитати ще більше його майбутніх творів.



















Немає коментарів:

Дописати коментар