вівторок, 30 травня 2023 р.

Бібліотекарі навчалися, щоб удосконалювати свою роботу з юнацтвом

     19 - 20 квітня 2023 року працівники Публічної бібліотеки імені Володимира Малика були учасниками обласного семінару - профінтенсиву онлайн «Складові успіху бібліотечної роботи з юнацтвом та молоддю: без тиші, сірості та буденності», який організувала та провела Полтавська обласна бібліотека для юнацтва ім. О. Гончара. 17 цікавих та змістовних виступів презентували не лише фахівці Полтавської книгозбірні, а й працівники Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Євгена Маланюка. 
    Виступи торкалися різних ракурсів бібліотечної діяльності, які розкривають питання сучасних тенденцій популяризації книги та читання серед молодіжної аудиторії. Ми дізналися: як поліпшити бібліографічні знання тинейджерів (сучасних підлітків) та провадити в практику краєзнавчої роботи сучасні онлайн сервіси; формувати читацьку компетенцію засобами анімаційної комунікації та презентувати stend-up сезон у бібліотеці; які онлайн інструменти використовувати для зворотнього зв’язку з молодим  користувачем та як якісно завдяки фотографії розкрити бібліотечні заходи. А ще отримали креативні ідеї для соціокультурних заходів та познайомилися із новинками сучасної української літератури для молодіжної аудиторії. Насамкінець ще встигли «прокачати» свою креативність під час психолого-практичного заняття.
      Ми щиро вдячні за організацію такого масштабного профнавчання. Цікаві ідеї та корисні поради ми обов’язково використаємо у своїй діяльності.








 


Немає коментарів:

Дописати коментар