четвер, 23 листопада 2023 р.

 Публічна бібліотека імені Володимира Малика - учасниця проєкту  «Польська полиця в Україні»

Пілотний проєкт «Польська полиця в Україні» ініціювали Міністерство культури та національної спадщини Польщі (МКіНС РП) і Міністерство культури та інформаційної політики України. Реалізовується він Інститутом книги в Польщі на кошти, виділені на цю мету МКіНС РП, у співпраці з Українським інститутом книги.
У межах проєкту «Польська полиця в Україні» 22 листопада 2023 року Маликівська книгозбірня отримала безплатно 20 книжок польських авторів, перекладених українською мовою для створення книжкової полиці польської літератури у своїй бібліотеці.
  На польській полиці бібліотеки -  твори як класиків, так і сучасних польських письменників. Тут представленні книги “Потоп”, “Пан Володійовський”, “Аква Вадіс” та “Вогнем і мечем”. Це польська й українська історії. Також тут є книги сучасних письменників. Сподіваємося, що  вони будуть популярні серед наших читачів. Це воєнні спогади, і Яцик Дукай “В краю невірних”, і Януш Корчак, який відомий на весь світ педагог та гуманіст. А ще дитячі книжки — «Неймовірні пригоди десятьох шкарпеток» Юстини Беднарек з дивовижними ілюстраціями Даніеля де Лятура, «Дочка чарівниць» Дороти  Тераковської, «Лопушане поле» Катажини Ририх...
    Започаткована ініціатива – хороша нагода для наших читачів дізнатися більше про культуру та літературу Польщі, країни, яка прихистила сотні тисяч українців. 
  Запрошуємо до бібліотеки для детального ознайомлення з отриманими новими виданнями.
     




Немає коментарів:

Дописати коментар