неділю, 19 листопада 2023 р.

У фокусі уваги бібліотекарів – планування та звітність

    Професійне навчання для бібліотечної спільноти – це платформа комунікації, де діляться досвідом, обговорюють проблеми та виклики, розглядають першочергові завдання на які необхідно звернути особливу увагу.
         Семінарське заняття «Бібліотеки Лубенщини у режимі 24/7: плануємо з надією», яке відбулося 17 листопада на базі Публічної бібліотеки ім. В. Малика було комунікативним та інформативно насиченим, адже у фокусі уваги завідувачів філіями були надважливі питання: планування та звітність.

Задала тон фаховому спілкуванню Валентина Сьомак, директор Публічної бібліотеки ім. В. Малика, яка у своєму виступі окреслила основні пріоритети діяльності з огляду законодавчих новацій 2023 року, що своїми нормами торкаються інформаційної та просвітницької складової роботи бібліотек.
      Поради щодо планування роботи на 2024 рік надала провідний методист Наталія Мусієнко, зауваживши, що план є обов’язковим та важливим документом, від якості його виконання залежить ефективність роботи бібліотеки протягом наступного календарного року. Були названі основні напрямки роботи, представлено календар знаменних та пам’ятних дат та запропоновано методичні матеріали, які допоможуть реалізувати дані завдання. 
       Під час розмови про звітність, Лідія Іваненко, методист ОМВ, закликала колег ще раз переглянути інструкції, відеоматеріали семінарів та методичне видання щодо заповнення нових форм державної статистичної звітності, які розміщені на сайті Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого.      
     В ході семінару йшла мова і про первинний бібліотечний облік в Щоденнику роботи, оновлений варіант якого було презентовано завідувачам сільських філій.
     Ніна Бородавка, провідний бібліотекар відділу комплектування та обробки літератури, у своєму виступі торкнулася питання формування оптимального фонду періодичних видань, адже наразі здійснюється робота із збору замовлень.
        Попереду на бібліотекарів чекає напружена згуртована цілеспрямована робота – тримати оборону словом і книгою, зміцнюючи інформаційний простір громади. Час не стоїть на місці, життя продовжується, тому ми не маємо права ставити його на паузу. Важкий період чи складна наша ситуація рано чи пізно завершиться. Ми мусимо про це пам’ятати і вірити в найочікуванішу Перемогу.










Немає коментарів:

Дописати коментар