неділю, 5 листопада 2023 р.

 Україна, війна, довкілля

       Війна росії проти України не тільки забирає людські життя, завдає значної шкоди не лише економіці та культурній спадщині,а й довкіллю нашої країни. Численні випадки цілеспрямованого знищення природних ресурсів та інфраструктурних об’єктів мають риси екоциду проти українського народу. Зараз навіть неможливо повністю оцінити вплив війни на довкілля через брак точної інформації. Проте точно зрозуміло: чим довше триває війна, тим більше наслідків ми матимемо в майбутньому. Знищуються ліси та ландшафт, втрачається біорізноманіття та червонокнижні види, виникають пожежі в екосистемі та на промислових об*єктах, відбувається хімічне забруднення від обстрілів і ракет, абруднюються ґрунти та водойми нафтопродуктами.
      Після закінчення війни пожинати плоди бойових дій буде не тільки Україна, а й уесь світ, тому що екосистема не має чітких кордонів.
       До Дня запобігання експлуатаціїї навколишнього середовища під час війни, у філії №8 Вовчицька сільська бібліотека, було проведено панораму фактів «Україна,війна,довкілля», під час якої відвідувачі могли ознайомитися з тематичною добіркою матеріалів.




Немає коментарів:

Дописати коментар