понеділок, 22 січня 2024 р.

 В ДЕНЬ ЗЛУКИ ВІЗЬМІТЬСЯ ЗА РУКИ!

        Щороку 22 січня Україна відзначає День Соборності. Це - одне зі знакових свят нашої державності, встановлене на честь проголошення 1919 року Акту злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР). З цієї нагоди у Публічній бібліотеці імені Малика відбувся цікавий історичний хроноскоп, на який завітали учні 6-А класу Академічного ліцею "Європейський" під керівництвом вчителя Наталії Пильгук.
      Ведуча заходу - Марина Кононенко ознайомила юних гостей із книжковою виставкою до Дня Соборності, яку підготувала бібліотекар Лариса Гончарук, походженням та значенням назви свята і з головними віхами його історії. На пропозицію бібліотекаря долучитися до заходу діти відгукнулися радісно та охоче. Шестикласники із задоволенням декламували тематичні поезії, серед яких були й такі рядки:
Велична і свята, моя ти Україно,
Лише тобі нас милувать й судить.
Нам берегти тебе, Соборну і єдину
І нам твою історію творить!
     Також відбулася патріотична вікторина та захоплюючий квест "Знайди Грушевського!" Юні чомучки мали завдання порахувати кількість творів батька української історії, віднайти серед інших особистостей ХХ століття книгу саме про Михайла Грушевського та зачитати уривок із його біографії.
       Наприкінці зустрічі ліцеїсти написали своїй країні побажання. Найбільше, звичайно, було про мир та перемогу, а ще - єдності, щастя та спокою. "Що для мене Україна?" - цікавляться бібліотекарі в опитуванні для найбільш активних учасників хронографу.
       "Рідний край, мій народ, моя земля!.." - лунає у відповідь.
        Сьогодні Україна продовжує боротьбу за свою соборність та державність. Отож і ми приєднуємося до дитячих побажань - миру та злагоди усім нам.





















Немає коментарів:

Дописати коментар