четвер, 23 лютого 2017 р.

Благословенне рідне слово!

21 лютого весь світ відзначав Міжнародний день рідної мови. І для нас, працівників центральної районної бібліотеки, символічним є те, що саме в цей день народився відомий письменник, майстер рідного слова, ім’я якого носить наша книгозбірня, Володимир Кирилович Малик.
З нагоди цих двох свят в читальній залі  Лубенської центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика відбулася година рідної мови «Благословенне рідне слово». Учасниками заходу стали учні 6-С класу Лубенської спеціалізованої ЗОШ І-ІІІ ступенів на чолі з класними керівником Мішковою Наталією Анатолієвною.
         Завідувачка відділом обслуговування Олена Самойленко провела для учнів екскурс в історію української мови та наголосила на значенні рідного слова в житті кожної людини. Діти переглянули відеоролик «»Декілька цікавих фактів про українську мову», а також дізналися назви відомих творів Володимира Малика, з яких варто почати знайомство з його творчістю.
       Завершальною і, водночас, найцікавішою та найочікуванішою, частиною заходу став для дітей мовознавчий квест, який підготувала бібліотекар Лариса Гончарук. Поділившись на дві команди, «Жовті» та «Блакитні», учасники активно змагалися у пошуках «скарбів», якими виявилися вислови відомих українських письменників про рідну мову.








Немає коментарів:

Дописати коментар