середу, 22 лютого 2017 р.

Сила   нескорених

                     "… Для праведних не буде забуття,
Ми знаємо, Герої не вмирають,
                         Дарує небо вічне їм життя..."
                                     Світлана Жук

  
 У Лубенському фінансово-економічному коледжі  пройшла  година  пам’яті, присвячена доленосним лютневим подіям в історії України.  Бібліотекар Ірина Ровна звернулася до студентів із закликом завжди пам’ятати тих, хто поклав свої життя на олтар нашої незалежності і свободи  та своїм прикладом пробудив патріотичний дух  українського народу.
    Завідувач організаційно-методичним відділом центральної районної бібліотеки імені Володимира Малика Тетяна Сафронова  провела для студентів екскурс  в українську історію - згадала події сторічної давнини, коли відбулося піднесення  національно-визвольного руху  та український народ вперше отримав шанс створити власну державу.
  Про героїв Небесної сотні йшлося у відео сюжетах,  присвячених одній з найтрагічніших сторінок сучасної української історії - розстрілу мирних  протестувальників  під час Революції Гідності.  Хвилиною мовчання студенти вшанували пам’ять героїв, які загинули на Майдані .
   Під час заходу пролунали уривок з поеми Ліни Костенко «Маруся Чурай», вірш «Небесна сотня відійшла у вічність» та аудіозаписи у виконанні  гуртів «Мандри» та «Антитіла».  

Немає коментарів:

Дописати коментар