середу, 22 лютого 2017 р.

Данина пам’яті  українському письменнику
Володимиру Малику

     21 лютого в день рідної мови та в день народження відомого українського письменника Володимира Малика  лубенську громаду зібрала нагода відзначити здобутки творчої інтелігенції. Побували на урочистостях і працівники центральної районної бібліотеки , яка з 1998 року носить ім’я великого Майстра слова.
     Про значущість творчості Володимира Малика нині вже говорити не приходиться. Вона відома в Україні і далеко за її межами. Ім’я видатного лубенця золотими літерами вписане в історію української літератури.
  Літературно-мистецька премія імені Володимира Малика заснована в 2001 році на пропозицію благодійного фонду "Слово" його імені, який очолює син письменника – лікар і творча людина Олександр Сиченко, та редакції газети "Лубенщина".
       За час існування премії її авторитет, горизонти впливу поширилися не лише на Полтавську область, а й на всю Україну. Адже серед лауреатів є письменники, краєзнавці, митці з багатьох регіонів нашої держави.
       Лауреатами літературно – мистецької ім. Володимира  Малика 2016 року визнані:
  • Номінація «Література і публіцистика» –  Володимир Карпенко  (c. Розсошенці, Полтавського р-ну) – за том перший «Втеча» роману «АМБА».
  • Номінація «Краєзнавство і народна творчість» – Микола Лисенко (с. Шевченкове, Звенигородського р-ну Черкаської обл.) –  за  книгу «Коріння Шевченкового роду».
  • Номінація «Мистецтво і монументальна скульптура» –  Олена Білоконь (м. Полтава) –  за авторський диск «Осяяна любов’ю»  
  • Дипломант у номінації «Література і  публіцистика» – Віктор Сердюк (м. Полтава) – за дитячі  книги «Чарівне  скельце,або подорож за сміливістю», «Таємниця різдвяних подарунків», «Зачарований ворон», «Сніговик з гарячим серцем».

.




Немає коментарів:

Дописати коментар