пʼятницю, 22 березня 2024 р.

 БІБЛІОТЕКА – ПРОСТІР ДЛЯ КНИГИ ТА ЧИТАЧА

       22 березня у Філії №1 Лубенської міської бібліотеки для дорослих імені Володимира Леонтовича відбувся семінар для працівників бібліотечної галузі Лубенщини під назвою «Сучасна бібліотека – простір для мотивації читання та розвитку особистості». До присутніх звернувся Юрій Литовченко – начальник Управління культури та мистецтв Лубенської міської ради. У своєму слові Юрій Миколайович наголосив на важливості роботи бібліотек як сучасних осередків громади, культурних, інформаційних та просвітницьких центрів та запевнив присутніх, що першочергові проблемні питання будуть вирішуватися. У свою чергу головний бухгалтер Ельвіра Лук'ященко поінформувала про побутові проблеми роботи бібліотек та їх подолання.  
        Директор Лубенської публічної бібліотеки імені Володимира Малика Валентина Сьомак звернула увагу присутніх на якості надання бібліотечних послуг мешканцям нашої громади, а завідувач бібліотеки для дорослих імені Володимира Леонтовича – Світлана Голуб більш детально зупинилася на бібліотечному коворкнігу, позиціонуючи книгозбірню як осередок для розвитку, спілкування, роботи та відпочинку. «Готуючись до заходу, намагаємося зробити все для того, щоб це була не «суха лекція», а дійсно цікаве дійство із застосуванням сучасних технологій», -  поділилася набутим досвідом Світлана Іванівна. Цю тезу підтвердила і подальша канва семінару. Адже в його рамках відбувся історичний бібліомікс «Життєвими стежками Івана Маземи», який підготувала та фахово провела Світлана Петрик. До річниці з дня народження гетьмана  було створено та продемонстровано короткометражний відеофільм. Відбулася і театралізована інсценізація образів Мазепи та Мотрі, яких втілили керівник театрального гуртка ОЗ «Засульський ліцей ЛМР» Ісус Чорній та учениця цього навчального закладу. Керівник Центру дитячої та юнацької творчості Тетяна Алєксєєва наголосила, що її вихованці співпрацюють з бібліотекою на постійній основі та мають можливість реалізувати в стінах книгозбірні свій творчий потенціал. Бібліотекар Публічної бібліотеки імені Малика Марина Кононенко спинилася на образі Мазепи у світовій літературі. Авторська історична розвідка детально продемонструвала присутнім як переплелися життєві шляхи двох лубенських полковників із гетьманом, їхнє листування та скільки і з якого приводу Мазепа відвідував наше місто. Професійне навчання було досить різноплановим та конструктивним. Також працівники бібліотеки Леонтовича – Людмила Спесивцева та Ніна Тимошенко поділилися набутим досвідом із колегами. 
       Сподіваємося, такий обмін досвідом буде корисним і вже незабаром ми побачимо цікаві, зорієнтовані на особистість заходи у сільських книгозбірнях громади.
















Немає коментарів:

Дописати коментар