понеділок, 11 березня 2024 р.

 «Запроси мене у сни»

      У переддень жіночого дня, 7 березня, в затишних стінах Публічної бібліотеки імені Володимира Малика зібралися неймовірні друзі книгозбірні та члени клубу «У дружньому колі».
       На другому історичному екскурсі слухачі вшанували пам’ять талановитого генія української музичної культури і лауреата Державної премії імені Тараса Шевченка, автора 107-х пісень Володимира Івасюка. Назва зустрічі «Запроси мене у сни» присвячена 75-річчю від дня народження митця. Пошанування творчості великого музиканта розпочалося піснею, яка фактично стала гімном таланту Володимира Івасюка – «Пісня буде поміж нас».
      Ведуча заходу Сніжана Кириченко перегорнула сторінки біографії композитора та розповіла історії створення відомих всьому світові пісень: «Червона рута», «Водограй» «Я піду в далекі гори» та інших. Кожна з них – окрема історія, окрема сторінка, а разом – золотий фонд української пісні. Присутні на заході поринули в 70-ті роки, коли пісні Володимира Івасюка виконували Софія Ротару, Назарій Яремчук, Василь Зінкевич та перемагали на телевізійних фестивалях пісні. 
      Також учасники заходу переглянули фотографії, документальні відео фрагменти за участю Володимира Івасюка та відеофільм «Червона рута».
      Ліричні пісні знаменитого музиканта – це подарунок українському народові, які бриніли у душі людей та впали у їхні серця навічно.
      А на завершення заходу всі разом заспівали легендарну «Червону руту».







Немає коментарів:

Дописати коментар