пʼятницю, 8 березня 2024 р.

 ШЕВЧЕНКОВА ВЕСНА

       210 років Тарасу Шевченку поєдналося цього року зі святом Міжнародного дня прав жінок і миру. Із цієї нагоди жіночий та жіночний колектив Публічної бібліотеки імені Володимира Малика організував поетичний весняний челендж сторінками творів великого Кобзаря. Приємно, що до нашої ініціативи долучилися всі бібліотечні філії нашого краю. Бібліотекар Віталіна Курильчук професійно змонтувала понад 20 відео. Приємно вразили не лише читання творів Шевченка, а театралізовані елементи, спів його творів та навіть ляльковий театр. Завітали у Шевченкові дні до нашої книгозбірні й студентки Лубенського професійного ліцею, аби долучитися до животворного слова пророка нації, а в самому челенджі взяли участь вихованці літературно-історичного клубу "Червлені Щити", що діє на базі нашої книгозбірні - учень Академічного ліцею імені братів Шеметів Всеволод Кононенко та студент фахового медичного коледжу Андрій Тюрін.
Нині, як ніколи, звучать нам силою духу рядки Тараса Григоровича: "Борітеся – поборете, Вам Бог помагає!" 
"Свою Україну любіть, любіть її во врем'я люте.." 
"Наша дума, наша пісня, Не вмре, не загине"
"Не вмирає душа наша, Не вмирає воля. ..."
      Окрім цього представниці бібліотеки долучилися до загально міських заходів у Центрі культури та дозвілля Лубенської громади. Під час концерту "Живе під сонцем любові Шевченкова весна" у фойє закладу демонструвалася виставка творів Тараса Григоровича з фондів бібліотеки в обрамленні його вишитого портрета та рушника.
        Отож зичимо нашим краянам черпати силу в Шевченковому слові, а все жіноцтво вітаємо з Міжнародним днем прав ЖІНОК і МИРУ!













Немає коментарів:

Дописати коментар