суботу, 23 березня 2024 р.

 «Поетична пастораль» в бібліотеці

     З 16 по 24 березня триває інформаційно-просвітницька тематична акція «Національний тиждень читання. Тиждень поезії», до якої долучилася Публічна бібліотека імені Володимира Малика. 23 березня в рамках «Тижня поезії» та з нагоди Всесвітнього дня поезії у книгозбірні відбувся літературний фестиваль «Поетична пастораль». 

      Ведучі заходу – письменники Ніна Шерстюк та Олександр Міщенко розповіли присутнім про історію свята та наголосили на значущості поетичного слова в непростому сьогоденні. Тема Тижня поезії – «дім», тож цим сакральним змістом були наповнені поетичні твори авторів Лубенщини. В палких та часом щемких поетичних рядках - про повертання і чекання, про безумовну віру в тих, хто за цей дім бореться. 

    Патріотичні поезії читали майстри слова, члени Національної спілки письменників України Наталя Баклай та Ольга Хало, літератори Лариса Назаренко, Анатолій Устименко та Олександр Киян. Чудові вірші про любов до рідного краю та красу справжніх почуттів лунали з вуст поетів-початківців Софії Караулової й Валерії Пидорич. Бібліотекар Лариса Гончарук звернула увагу присутніх на видання з книжкової виставки «Ріки незмінно течуть додому». Всіх учасників заходу об’єднала спільна думка про те, що Україна – це наш спільний дім, тепло якого дає сили і жити, і боротися за Перемогу.

#тижденьпоезії2024-03-23

#Ріки_незмінно_течуть_додому













Немає коментарів:

Дописати коментар